CEILALţI


Prezentare carte (citat)

„Muncitorul exploatat dincolo de limite, care scrâşnea din dinţi şi privea cu furie din spatele resemnării, s-a transformat într-unul care participă cu entuziasm la această exploatare, crezând că ea este pur voluntară, benefică pentru ambele părţi şi suficient de importantă pentru a ocupa cea mai mare parte dintr-o viaţă umană unică, misterioasă, petrecută pe o planetă pierdută într-un Univers vast. Dacă unii nu îşi pun întrebări despre realitatea înconjurătoare şi despre raportul dintre propria conştiinţă, specia umană şi Cosmos din cauza unor limitări fizice, psihice sau culturale, acest proletar modern care îşi compune opera propriei vieţi în Microsoft Excel, cântându-şi simfoniile la tastele calculatorului printre şedinţe prelungite peste program, îşi abandonează gândurile în parcarea privată a companiei deoarece nu este capabil să întrezărească vidul cultural, emoţional şi intelectual pe care credinţa într-un capitalism absolutist, netemperat, îl creează. Revendicându-şi libertatea de a fi un pion într-un neîntrerupt joc financiar, hăituit 24 de ore din 24 de ceilalţi participanţi, venerând un stres constant, lipsit de orice justificare raţională solidă, individul redus la semnificaţia sa economică acordă marilor companii şi corporaţii o putere dezlănţuită. În acest context, suntem martori la instaurarea unei dictaturi economice şi psihologice moderne, complet diferită de totalitarismul clasic, dar cel puţin la fel de nocivă, în care individul îşi pune singur jugul şi trage povara cu determinare şi sincer entuziasm."


Cumpără

Despre Autor

Alexandru Zamfir s-a născut în anul 1988 în Bucureşti şi a ştiut dintotdeauna că va deveni, cândva, scriitor. Aşteptând cu răbdare maturitatea intelectuală şi încolţirea seminţelor plantate în timpul vremurilor tulburi ale naivei tinereţi, autorul a început să lucreze la debutul său editorial cu puţin timp înainte de împlinirea vârstei de 30 de ani. Rezultatul, „Apus”, s-a conturat a fi o sinteză a ideilor filosofice şi a viziunilor despre existenţă acumulate în deceniul anterior. Principalele influenţe în domeniu sunt Carl Sagan, Eugen Ionescu sau Albert Camus.

Pe lângă preocupările literare, Alexandru Zamfir este/a fost membru al unor proiecte muzicale locale, intitulate Decomposing Black, Flesh Rodeo şi Mountains On My Back. Este, de asemenea, pasionat de cinematografie, Stanley Kubrick având o mare influenţă asupra concepţiei sale despre lume, şi de astronomie, urmărind în permanenţă misiunile robotice şi umane aruncate către Univers de era spaţială, cu care este deosebit de recunoscător să fie contemporan.

Alte publicatii

știinţa astronomiei şi toate consideraţiile filosofice asociate acesteia alcătuiesc împreună un memento mori fără de care nu putem să ne dăm seama că trăim.


Citeste mai multe...  Cumpără
Contact

contact@alexandruzamfir.ro
fb.com/alexandruzamfirautor